Workshop II

Hei,

Jatkamme tuotekehitystöiden jalostamista yhteistuumin 11.11 järjestettävässä Workshopissa. Päivän vetäjäksi saapuu Jaana Utti ja paikkana toimii vanha tuttu Svinhufudinkatu 10, 15110 Lahti, luokassa B205. Aloitamme päivän klo. 09:00. 

ENNAKKOTEHTÄVÄ:

Blogin etusivulle on lisätty 5kpl videoita IV kohtaamisesta, jonka vetäjänä toimi Jaana Utti. Workshoppia varten, jokaisen tulisi katsoa yksi  näistä viidestä videosta. Tehtävänä on videon inspiroimana kirjoittaa tämän sivun kommentteihin(sekä itselleen ylös) lyhyt näkökulma omaan tuotekehitystyöhön. Jatkamme näiden näkökulmien pohjalta tuotekehitystyön jalostamista päivän aikana pienryhmissä. 

5 kommenttia:

 1. Hyvä tehtävä. Koetin vastata tälle sivulle, mutta etusivulla näkyy olevan. whatever. Eilen lähespimeässä sauvakävelyssä ajattelu kääntyi helposti ulkoisten ärsykkeiden puuttuessa sisälle, koettuun. Syntyi ajatus, voisiko kv-asumipalveluissa mukailla osuuskuntaa, tai jotain kokeellista yhteisöä, jossa vaihdetaan työsuorituksia ja samalla tuotetaan omia palveluja...

  VastaaPoista
 2. Minulle tuo kolmas video nosti ajatuksia ammatti-identiteetistä. Oma tuotekehitystyöni liittyy maahanmuuttajien työllistymiseen ja heidän kielitaitonsa kehittämiseen työpaikoilla. Ajatelkaapa, mitä maahanmuuttajan ammatti-identiteetille tapahtuu, kun hän on kotimaassaan ollut täysin pätevä johonkin tehtävään, toiminut siinä jo vuosia ja Suomessa hän ei ehkä tee tällä koulutuksella tai kokemuksella mitään vaan joutuu aloittamaan alusta. Tai jos hän työllistyykin omalle alalleen, mutta kielelliset vaikeudet johtavat siihen, ettei hänen ammatillinen osaamisensa tule työpaikalla esiin? Tärkeä ajatus oli siten myös se, että tuotetta kehitettäessä pitäisi ajatella nimen omaan sitä, mitä tuote asiakkaalle tuo ja antaa, miten se tukee sitä, mitä asiakas haluaa olla. Vaikka kehitänkin tuotetta yrityksille, kehitän sitä samalla myös maahanmuuttajataustaisille työntekijöille, yksilöille. Tämä oli hyvä muistutus.

  VastaaPoista
 3. Katselin ja kuuntelin videota 4. Siinä Jaana kertoi työhyvinvoinnista ja sen kohentamisesta. Kaikki lähtee sisäisen motivaaton löytämisestä! Esimerkiksi löytämällä innostuneisuus asioiden kehittämiseen ja tekemiseen työyhteisössä, on tuloksena hyvin tehty työ, joka lisää työntekijän tyytyväisyyttä ja työmotivaatiota edelleen. Tätä sisäisen motivaation löytämistä vaatii tämä tuotekehitystyökin tekijältään.

  VastaaPoista
 4. Muutokset koulutuksessa kolauttivat opettajaminääni erityisesti. Järkytyksekseni huomasin itsessäni muutosvastarinnan kaikuja kelatessani mielessäni koko opetusrepertuaariani, jota olen pitänyt opiskelijalähtöisenä ja interaktiivisena, mutta joka nyt näyttäytyykin auttamattomasti vanhanaikaisena. Puolustuksekseni voin toki todeta, että käsillätekeminen ei varmaan koskaan tule vanhanaikaiseksi ja osa aineistani on selkeästi paikkaansidottua tekemistä, josta opiskelijat silminnähden nauttivat. Itse en ole ollut koskaan kärkijoukoissa ottamassa vastaan uusinta teknologiaa, mutta aina pitää olla askeleen edellä opiskelijoita. Yksi tuotekehitystuotteistani on koulutustuote ja toden totta aion ottaa siinä huomioon a) työelämän muuttuvat tarpeet ja b) kyseenalaistan ”hidasliikkeisen ja näköalattoman nykyopetuksen” 

  VastaaPoista
 5. Taisin pistää omat kommenttini väärään välilehteen... Mutta sielläpä ne ovat ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.