tiistai 26. tammikuuta 2016

Miltä tulevaisuus näyttää?

Elämme muutosten aikaa. Maailma muuttuu ehkä nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Digitalisaatio muuttaa maailmaa enemmän kuin sähkö aikanaan. Isoja asioita. Isoja muutoksia.
Ja tulevaisuus alkaa nyt, mutta miltä se sitten näyttää? Se tulevaisuus. Eihän sitä voi kukaan tietää. Mutta tulevaisuutta voi aina ennakoida, miettiä mitä se tulee pitämään sisällään. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ja miettiä mihin suuntaan ollaan menossa. Mitä voi ennakoida. Ja miten.
megatrends-2016-by-sitra-1-638
Sitra julkaisee vuosittain Megatrendit -listan. Joka esittää yhden tulkinnan globaalien muutosilmiöiden suunnasta. Tänä vuonna. Vuonna 2016 maailman suuria yhteiskunnallisia muutoksia hahmottelevassa Megatrendit listassa nousi vahvasti esiin globaali kestävyyskriisi, teknologian kiihtyvä kehitys ja sen vaikutukset yhteiskuntaan sekä globaalin jännitteisen ja arkisen keskinäisriippuvuuden syventyminen.
Megatrendit 2016 -julkaisussa sanotaan: ”Teknologia muuttaa kaiken.” ja ”Teknologia haastaa uudistuskykymme…mutta tarjoaa myös huikeita mahdollisuuksia.” Meidät on siis haastettu. Työnteon tapa on muuttunut täysin. Työtä ei voi enää suunnitella, toteuttaa ja raportoida siinä muodossa, missä aiemmin. Maailma on liian nopea sille. On ketterän kehittämisen ja kokeilukulttuurin aika. Joensuussa otamme haasteen vastaan ja lähdemme rakentamaan uutta työtä luoville aloille. Ketterästi kokeillen.
Megatrendit 2016 -listan löydät täältä.

Kommentoi alle miten sinä luulet maailman muuttuvan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.